Beskrivelse av sak: – Nokon trur at sjokolademjølka kjem rett frå spenen, seier Bjørg Sandved ved Jærmuseet. Ho går langt for at foreldre, barn og unge skal læra meir om maten si reise frå jord til bord....
Introduksjon til artikkel: Siterer artikkel: "Midt ute på flataste Jæren står to menn kledd i gul vest på ein grusplass like ved Jærmuseet på Nærbø. Dei to gulkledde skal gjera noko av det sjeldnaste ein driv med her ute; trafikkdirigering. Det er sundag morgon og førebels heilt stille, men snart er det venta storinnrykk av bilar. – Dette er ein av dei dagane i året det kjem aller flest folk. Dei kjem både frå by og land, fortel Bjørg Sandve som jobbar på Jærmuseet. Ho har ansvar for alt som skal skje i dag, og har mykje i hovudet akkurat nå. Om slaktaren er i rute, om sperrebanda som skal halda barna på trygg avstand er oppe og om det er liv i mikrofonen hennar? Alt må vera på plass til dagens hovudattraksjon: Framsyninga av ein levande sau som skal klippast, slaktast, tappast for blod og til slutt tømmast for innvolar." Les mer: https://www.nrk.no/rogaland/xl/blodig-alvor-med-matkunnskap-1.13150138 NRK Rogaland - Publisert 30.10.16, kl. 17:53
Les mer på vår Facebookside eller hjemmeside, link under her.
Fra Kattevandrerens Nyheter om Dyr på Facebook: https://www.facebook.com/NyheterOmDyr
Sjekk vår hjemmeside: http://kattevandreren.no/frivillige/nyheter-om-dyr
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar